Igor Janckulík

Chcete mať pravidelný prehľad o novinkách? Sledujte ma na Facebooku:

Nehospodárne nakladanie Žilinskej župy s verejnými financiami

Presne tomuto sa hovorí nehospodárne nakladanie s verejnými financiami. Cestu medzi obcami Zákamenné a Oravská Lesná bude župa rekonštruovať za vlastné financie, aj keď je stále v záručnej dobe.

Cesta II/520, ktorú samosprávny kraj zrekonštruoval pred štyrmi rokmi, je poškodená a bude sa musieť znova opraviť. Nie však za peniaze zhotoviteľa, ale za peniaze Žilinského samosprávneho kraja. A to napriek tomu, že na ňu platí ZÁRUKA. Chybu pritom jednoznačne urobil zhotoviteľ, pri rekonštrukcii totiž použil asfaltovú vrstvu nižšej kvality, ako bola určená v projektovej dokumentácii.

Vedenie župy vyčlenilo na opravu tejto cesty 700-tisíc eur. Za 700-tisíc sme pritom mohli opraviť ďalšie naše cesty a mosty, ktoré potrebujú nutne zrekonštruovať. Škoda, že župa moje upozornenia nebrala vážne. Županku aj odbor dopravy som viackrát upozorňoval, že sa treba čo najskôr stretnúť so zhotoviteľom, ktorý cestu pred štyrmi rokmi rekonštruoval, a hľadať spoločné riešenie, ako uplatniť reklamáciu na poškodenú cestu.

V roku 2019 napríklad župa reklamovala cestu v Oravskej Lesnej, ktorá bola tiež v záručnej dobe. Vtedy som mal možnosť priamo sa podieľať na rokovaniach týkajúcich sa reklamácie. Rokovania síce boli náročné, no celý úsek cesty sme napokon vyreklamovali a čo je najdôležitejšie – župu to nestálo ani cent. Teraz ale nikto z predstaviteľov samosprávneho kraja nekoná. Netuším prečo a nechápem ani to, prečo chce župa zaplatiť opravu z vlastných prostriedkov.

Zaujímal by ma aj názor Útvaru hodnoty za peniaze, ktorý je zriadený na úrade samosprávneho kraja už štyri roky. Viem, že tam pracujú fundovaní ľudia. Žiaľ, k nehospodárnemu nakladaniu župy nemajú dovolené sa asi vyjadriť.

Zdieľať na sociálnych sieťach!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Igor Janckulík

podpredseda KDH
poslanec NR SR
poslanec Žilinského samosprávneho kraja

© 2024 Igor Janckulík Vytvorili v LabZone

Adresa:

Sociálne siete